web-informatie.nl

Meer besparen? Begin thuis!

energie

Welkom op weer een nieuw artikel van Web Informatie! Vandaag de dag hebben we het steeds vaker over besparen. En dan vooral op vaste maandlasten, zoals de boodschappen, maar ook de energierekening.

Dat is niet gek, want de luxe dingetjes die je je zelf kunt veroorloven; die wil je natuurlijk niet kwijt. Gelukkig zijn er meer dan genoeg manieren om te besparen op bijvoorbeeld je gas en licht (en elektriciteit). Bijvoorbeeld door over te stappen van aanbieder en contract, maar ook door simpelweg te besparen op apparaten en gebruik in huis.

In ons artikel van vandaag kun je daar meer over lezen! Zo kan ook jij met de koude donkere dagen ook wat meer besparen. Zo houdt je meer over voor de feestdagen.

Verlichting

Als er één ding is waar je makkelijk op kunt besparen, dan is het wel de verlichting. Met name in de winter kun je geld overhouden en tegelijkertijd je huis heerlijk gezellig aankleden. Hoe?

Met leuke kaarsen en windlichten, natuurlijk! Een paar goede kaarsen brengen al gauw een fijne sfeer in huis. Voor het volle effect zet je de lichten natuurlijk uit. Zo bespaar je op je energierekening en het is ook nog eens goed voor het milieu.

Koeling en verwarming

Vanzelfsprekend kun je ook met de verwarming flink besparen. Misschien is het niks voor jou, maar heb je wel eens gedacht om vaker pantoffels te dragen in huis? Daardoor behoud je lijf beter de warmte. Bovendien is het gewoon lekker om warme voeten te hebben! Ook kun je binnen gewoon een fijne dikke trui aantrekken. Dat is heerlijk voor de koude wintermaanden. Zo kan de verwarming lager, waardoor je al snel bespaart.

Het grootste deel van je energierekening is namelijk aan gas besteed. Ook op je koeling kun je goed besparen. Laat de koelkast- en vriezerdeur nooit langer openstaan dan nodig. Dit kost veel moeite (en dus stroom) voor de koelkast de consistente temperatuur aanhoudt.

Andere apparaten

Ook kun je natuurlijk expres zuinige apparaten aanschaffen. Zoals een koelkast of wasmachine met een groen A-label. Let er ook op dat opladers en adapters – zoals die van je telefoon en je laptop – niet onnodig in het stopcontact blijven hangen.

Trek ook de stekker uit de televisie en de magnetron wanneer je deze niet gebruikt. Standby apparaten slurpen al gauw een paar tientjes per jaar. In the big picture scheelt dit aanzienlijk.

Wil je meer tips over energie besparen? Online kun je meer dan genoeg vinden! Laat ons weten hoe jij bespaart in de comments.

Mobiele versie afsluiten