web-informatie.nl

Je spullen veilig en jij veilig!

Als je net zoals mij je spullen in een loods opslaat, om wat voor reden dan ook, dan wil je er zeker van zijn dat je spullen daar ook veilig zijn. Ik sla mijn spullen op omdat ik geen huis heb. Huh? Denk je misschien maar maak je geen zorgen, dat is een bewuste keus. Een aantal jaar geleden besloot ik om te gaan reizen. Ik zei de huur op van mijn appartement en huurde in plaats daarvan een loods. In die loods bewaar ik tot op de dag van vandaag al mijn spullen. Nou niet ál mijn spullen. Een groot deel heb ik verkocht voordat ik vertrok. In de loods staan de spullen waar ik écht geen afscheid van kon doen. Nu snap je dat ik voordat ik vertrok wel wat maatregelen heb genomen wat betreft deze dierbare bezittingen.

Allebei veilig

Wanneer ik reis, neem ik alle voorzorgsmaatregelen wat betreft veiligheid. Als ik aankom op een vliegveld stuur ik altijd een paar dierbare een berichtje. Wie het snelst iets terug appt, vraag ik om even aan de lijn te blijven terwijl ik een taxi regel. Zo maak ik ook altijd een foto van het kenteken van de taxi en stuur ik een vriend of familielid door hoe laat ik op de plek van bestemming aankom. Ik vertrouw op mijn onderbuikgevoel en ga nooit ergens naartoe waar ik een risico loop. Vooral wat betreft ongewenste aandacht ben ik erg scherp.

Van mijn spullen wil ik natuurlijk ook dat ze veilig zijn. Ik sla ze daarom op in een loods van een vriend. Hij verhuurt een aantal ruimtes en wilt op verzoek ook binnen checken of alles nog staat zoals ik het achterliet.

Standaard beveiliging en iets extra’s

Ik heb daarom speciaal voor de ruimte van deze vriend gekozen. Ik ben dan namelijk niet een nummer maar een echt persoon en ik weet van hem dat hij de waarde van mijn spullen kent. Daarnaast zijn er beveiligingssystemen in de loodsen ingebouwd. Deze gaan af wanneer iemand inbreekt. Het beveiligingssysteem in mijn loods staat in verbinding met het politiebureau. Dat is een extra handigheidje wat ik heb toegevoegd omdat ik er zelf natuurlijk niet ben om alarm te slaan wanneer het alarm afgaat. Ook heb ik mistmachines toe laten voegen zodat de inbreker verblind wordt tijdens zijn inbraakpoging. Dit beschadigt mijn spullen niet maar geeft de politie wel een voorsprong aangezien de dief nergens heen kan. Wat hij niet ziet kan hij ook niet stelen. En ondertussen ben ik zorgeloos op reis.

Mobiele versie afsluiten