web-informatie.nl

Laatst hoorde ik dat mijn generatie erom bekend staat dat ze meer bevriend zijn met hun ouders dan de generatie hiervoor. Dat vond ik wel kloppen, ik ga graag een dagje op pad met mijn moeder en sluit zo nu en dan, met enige regelmaat zelfs, aan bij het avondeten in mijn ouderlijk huis. Maar voor grootouders geldt dit minder? Is de kloof te groot? In deze blog vertel ik over drie ideeën wat betreft activiteiten die je met je oma, grootje of Nana kan doen.

Een dagje cultuur snuiven

Dit idee klinkt als het reguliere ‘op pad met oma’ uitje. Dat is het misschien ook maar daar is ook een reden voor. En cultuur snuiven kan een hele hoop betekenen dus kijk welke interesses wat dat betreft van jullie overeenkomen. Misschien vinden jullie het heerlijk om samen rond te struinen door de hallen van het Rijksmuseum of gaan jullie liever een avondje naar het theater. Het kan allemaal en de keuze is reuze. Je kan er een complete dag van maken of een enkele activiteit. Maar wat nu als jullie alles wel zo’n beetje leuk vinden? Dan kan je alles natuurlijk combineren. ’s Ochtends het museum en s’ avonds het theater, om maar iets te noemen.

Samen een hapje prikken

Dit is een hele simpele optie natuurlijk maar dat maakt hem niet minder leuk. Haal oma even op en rij samen naar jullie favoriete restaurant, café of lunchroom. Parkeer de rollator in de hoek en zak lekker in de stoel. Samen wat eten, geeft net iets langer de tijd dan enkel een bakje koffie. Daarnaast is het ook gezellig om te eten, samen eten is niet voor niets één van de meest gekozen afspraken die mensen met elkaar uitvoeren. Je kan losse gesprekken voeren, vakanties plannen en ga zo maar door. Je kan het natuurlijk ook perfect combineren met de andere twee ideeën voor een dagje op pad met oma.

Stevig stappen door het bos

Goed, deze is niet voor iedereen te doen. Misschien dat de rolstoel hier niet zo goed werkt tenzij het een enorm futuristisch model is wat ik betwijfel. Mocht oma naast een rollator een rolstoel hebben, bijvoorbeeld voor vakanties en andere dagen met lange uitjes waardoor ze het constant lopen niet zo goed volhouden, kan het misschien wel. Het is heerlijk om even samen in de natuur te zijn. Download een app die je vertelt over alle planten en leer samen over alles wat je tegenkomt. Weg van de massa voer je vaak ook de beste gesprekken. Plus, jij bent in beweging en jullie hebben beide een frisse neus.

Mobiele versie afsluiten