web-informatie.nl

Online alle informatie over het web

Hoe vind ik de juiste zeilkleding

Helaas is het op dit moment niet meer zo dat we lekker in onze korte broek op ons jacht kunnen doorbrengen en de nederlandse wateren over zeilen. Toch is het leuk om ook in het najaar af en toe nog een mooie zeiltocht te maken. Hiervoor heb je wel goeie zeilkleding nodig. Als je hier naar gaat kijken dan zie je dat er een behoorlijk aantal aanbieders zijn en dat daarbinnen weer behoorlijk wat keuze is. Dat kan de nodige keuzestress opleveren. Dus het is best handig om je eerst even in te lezen en goed te oriƫnteren. In dit blog vertellen we je daarom graag meer over zeilkleding.

Wat heb ik nodig?

Uiteraard zijn de omstandigheden waarin je gaat zeilen bepalend voor de zeilkleding die je nodig hebt. Wat je onder wat koudere omstandigheden in ieder geval nodig hebt is de zeiljas. Een goede zeiljas is waterdicht maar heeft toch ademende stof. Vaak kan het nog behoorlijk intensief zijn als je op een jacht onder zware omstandigheden gaat zeilen. Denk aan het aantrekken van de schoten of bijvoorbeeld het hijsen van een spinaker of het wisselen van de spinakerboom. Fysiek best zwaar werk. Als je dan een jas hebt die geen ademende stof heeft kan je behoorlijk gaan zweten. Ook is het belangrijk dat er een goede capuchon op zit. Naast regen kan je te maken krijgen met opspattend water door de golven waar je doorheen vaart. Op de capuchon van een zeiljas zit vaak ook een cap die je daar beter tegen beschermd. Soms zit er in de jas ook een zwemvest geintegreerd maar meestal zal je die los moeten aanschaffen. Bij het zeilen op een jas wordt vaak gebruik gemaakt van de zwemvesten die zichzelf opblazen als je te water raakt. Deze zijn dan beter te dragen als je niet in het water ligt.

Het droogpak

Als je onder echt koude omstandigheden gaat zeilen en er ook een behoorlijke kans is dat je te water raakt dan is het verstandig om een zogenaamd droogpak te dragen. Dit is een pak waarin je compleet droog blijft als je te water zou raken. Bij de enkels, polzen en nek zit een rubber manchet waardoor er geen water doorheen kan. Daarnaast heeft het droogpak een waterdichte rits. Deze zit vaak schuin aan de voorkant zodat je deze zelf open en dicht kunt doen en het toch enigszins fijn om te dragen is.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 web-informatie.nl

Thema door Anders Norén