web-informatie.nl

Online alle informatie over het web

Examentraining: Een goede voorbereiding is het halve werk

In mei komen de eindexamens er weer aan. Een ontzettende spannende tijd die menig puber doet trillen op zijn of haar benen. Bereid je goed voor, zodat je minder spanningen ervaart en betere resultaten haalt. Geef je op voor een examentraining!

Moeilijke vakken

Iedereen is ergens anders goed in. De 1 blinkt uit in wiskunde en de ander heeft een talenknobbel. Het is dan ook niet nodig om voor elk vak een examentraining te volgen. Het beste is om de vakken te kiezen waar jij moeite mee hebt, zodat je je niveau op kunt krikken. Elk vak heeft een ander rooster, dus kijk goed op de websites van de aanbieders om er op tijd bij te zijn. Ga aan de slag en wie weet ontdek je, dat de moeilijke vakken, toch heel goed te doen zijn! Zo was ik er zelf achter gekomen, dat wiskunde best leuk is, als je het eenmaal snapt. Dat kwam dankzij de examentraining die ik volgde toen ik op de middelbare school zat.

Een examentraining is leuk

Een examentraining leuk? Je zal waarschijnlijk niet de mooiste associaties hebben als ik het woord examentraining noem. Toch kan je je daar behoorlijk in vergissen. Het is namelijk zo dat je samen met een groep andere scholieren in een cursus zit. Zo deel je de lasten en heb je samen lol. Ik heb er zelfs vriendschappen aan over gehouden. En de docenten zorgen ook voor een goede sfeer. Het is namelijk belangrijk dat je het leuk hebt, want dan leer je een stuk beter. De meeste deelnemers zeggen achteraf dan ook dat ze de examentraining ontzettend leuk vonden. Ten eerste omdat ze beter in het vak zijn geworden, ten tweede omdat ze een leuke tijd hebben gehad met de andere deelnemers.

Voorbereiding

zit je in de vierde klas en wil je in plaats van een examentraining, je voorbereiden op het laatste jaar? Dan kan je in de zomer ook een stoomcursus volgen. Het lijkt op een examentraining, maar dan is het een soort van voorbereiding op het examenjaar. Zo kom je goed beslagen ten ijs en haal je meer uit je laatste schooljaar. Vaak hebben mensen dan geen examentraining meer nodig. En mocht je dat wel hebben, dan kan je die natuurlijk ook nog volgen. Net als de examentraining is de stoomcursus een leuke cursus, waar je samen met anderen lol kan beleven in het leren van de vakken waar je moeite mee hebt. De stoomcursus behandeld wel alle vakken in tegenstelling tot de examentraining.

Zo, nu komen er spannende maanden aan, maar met een beetje hulp kom je er wel en heb je van de zomer een mooi middelbare schooldiploma op zak!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 web-informatie.nl

Thema door Anders Norén